Pentru Julio Iglesias, cariera sa muzicală de 50 de ani este ''un miracol''

  • 05 Iunie 2019 20:01
Pentru Julio Iglesias, cariera sa muzicală de 50 de ani este ''un miracol''

La 75 de ani, Julio Iglesias nu mai poate alerga sau juca fotbal, dar poate trăi în continuare din cântat, după o carieră spectaculoasă de 50 de ani, notează Reuters, citat de Agerpres.

Duminică, la Anvers, legendarul artist spaniol va începe partea europeană a turneului său aniversar, după ce, în luna mai, el a adăugat un premiu Grammy pentru întreaga carieră bogatului său palmares internațional.

Cu mult înainte de sosirea pe scena pop a portoricanului Ricky Martin în urmă cu 20 de ani sau de mai recenta senzație globală "Despacito", în 2017, Iglesias transforma în hituri în anii 80 melodii precum "Begin the Beguine" și "To All the Girls I've Loved Before".

De-a lungul carierei, Julio a vândut peste 300 de milioane de înregistrări în 14 limbi, fiind cel mai bine vândut artist latin din istorie.

Într-un interviu acordat recent, Iglesias a mărturisit că se simte privilegiat să aibă o carieră atât de îndelungată, dezmințind totodată preocupările formulate de presa spaniolă cu privire la sănătatea sa. Julio a ales muzica după un accident de mașină din 1963, care a încheiat o promițătoare carieră de jucător de fotbal.

"La 75 de ani, bineînțeles că nu pot juca fotbal. Nu pot alerga, dar sunt într-o stare perfectă", a dat asigurări artistul.

"Mai am încă pasiune în inimă. Dacă nu cânt, inima nu îmi bate atât de puternic ... Cincizeci de ani pe drumuri, cântând din China în Finlanda, este un miracol", a mărturisit el.

După ce își va petrece luna iunie în turneu în Europa, Iglesias va susține concerte în Statele Unite în luna septembrie și ulterior.

Un concert dedicat câștigătorilor premiului Grammy pentru întreaga carieră va fi difuzat de postul american PBS în Statele Unite anul acesta, printre artiștii omagiați figurând nume ca Julio Iglesias, Black Sabbath, George Clinton & Parliament Funkadelic, Sam & Dave, Dionne Warwick, Ashford & Simpson, Johnny Mandel, dar și artiști care ne-au părăsit precum Billy Eckstine și Donny Hathaway. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău