Pentru HoReCa din nou sunt cele mai dure restricții, Asociația MĂR

  • 21 Ianuarie 2022 12:19

Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement (MĂR) este nemulțumită de faptul că noile restricții anti-COVID vizează din nou sectorul hoteluri, restaurante și cafenele (HoReCa), nu și spațiile unde sunt aglomerări, cum ar fi piețele și unitățile de transport în comun. Într-o postare pe Facebook, asociația scrie că „autoritățile iau în continuare decizii care defavorizează anumite sectoare ale economiei”. „Pentru HoReCa din nou sunt cele mai dure restricții: activitate redusă, de la 7:00 până la 22:00, având deja impusă activitatea la capacitate redusă, 50% din sală + prezentarea certificatului COVID”.

„Toate aceste decizii parcă sunt luate din inerție. Deja s-a demonstrat că restricțiile aplicate pentru domeniul HoReCa nu influențează creșterea sau scăderea numărului de cazuri de infectare. Pe când, restricțiile aplicate altor domenii influențează semnificativ. Doar că, în aceste domenii, în ultima vreme, nici restricțiile nu prea s-au respectat și nici controale din partea statului nu prea au fost. COVIDUL era ocupat, pentru că era la restaurant, în așteptarea autorităților”, se arată în declarația Asociației, citată de IPN.

Potrivit patronilor din domeniul HoReCa, logic ar fi ca restricțiile și controlul cel mai drastic să fie acolo unde sunt aglomerări, începând de la transport și terminând cu piețe. „Orice vizită la bancă sau la hypermarket înseamnă coadă ceafă-n-ceafă. Iar persoanele care vor rămâne în oraș după 22.00, vor migra dintr-un mediu controlabil și gestionat sanitar, în medii despre care nimeni nu știe nimic, acolo unde certificat COVID nimeni nu cere”.

„De mai mult timp, domeniul HoReCa este în situația în care e închis cu ușile deschise. Asta deși are salariați, are datorii din carantina 2020 și mai are și facturi de trei ori mai mari. Actuala guvernare este la fel de absentă ca și fostele guvernări. În esență, nu s-a schimbat nimic, fiecare supraviețuiește cum poate. Apelurile noastre au rămas neauzite, argumentele nu au fost luate în considerare.Suntem singuri în fața pandemiei”, se mai arată în declarația Asociației MĂR.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău