Pentru cele cinci funcții de director al ANRE au fost acceptați 18 candidați, interviurile vor avea loc miercuri

  • 21 Ianuarie 2019 11:42
Pentru cele cinci funcții de director al ANRE au fost acceptați 18 candidați, interviurile vor avea loc miercuri

Patru deputați ai coaliției majoritare din actualul Legislativ candidează la cele cinci funcții de director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Toți cei patru candidați sunt deputați transfugi. Aceștia sunt președintele Comisiei buget, economie și finanțe, Ștefan Creangă, membru al grupului Popular-European, colegul său de grup Eugen Carpov, precum și deputații PDM, Iurie Chiorescu și Anatol Zagorodnîi. Eugen Carpov, Ștefan Creangă și Iurie Chiorescu au fost aleși pe listele PLDM, iar Anatol Zagorodnîi a intrat în Parlament pe lista PCRM.

Comisia economie, buget și finanțe a respins însă candidatura lui Iurie Chiorescu pentru că nu are studii în domeniu.

La aceleași funcții mai aspiră președintele Curții de Conturi, Veaceslav Untilă și fostul ministru-adjunct al economiei și ex-consilier al premierului Pavel Filip, Octavian Calmâc.

În total, pentru cele cinci funcții au fost acceptați 18 candidați, iar interviurile vor avea loc miercuri.

Amintim că cei cinci directori ai ANRE au demisionat la sfârșitul anului trecut, dar la trei dintre ei cererea de demisie intră în vigoare de la 1 martie.

Astăzi, 21 ianuarie, Comisia organizează interviul celor trei candidați pentru funcția de Director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. Pentru această funcție au fost depuse trei candidaturi, inclusiv cea a deputatului Anatol Zagorodnîi. Fostul director al instituției, Viorel Moșneaga a fost numit recent în funcția de membru al Curții de Conturi.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău