Pentru alegerile bașcanului vor fi tipărite peste o sută de mii de buletine de vot

  • 20 Iunie 2019 15:35
Pentru alegerile bașcanului vor fi tipărite peste o sută de mii de buletine de vot

Pentru desfășurarea alegerilor guvernatorului UTA Gagauz-Yeri vor fi tipărite 107 499 de buletine de vot, conform unei decizii a Comisiei electorale de la Comrat, transmite MOLDPRES.

Membrii comisiei au aprobat forma și conținutul buletinului ce va fi folosit la alegerile bașcanului. Buletinul va fi de culoare mov, cu lățimea de 140 de milimetri, iar candidații vor fi incluși în ordinea în care au fost înregistrați de Comisia electorală a autonomiei.

Cifra 107 499 prevede numărul de alegători din autonomie, precum și o rezervă de un procent din totalul de electorat, indică gagauzinfo.md.

În limba găgăuză vor fi tipărite 3108 buletine, iar în română – 2722. Tradițional, cele mai multe buletine de vot (101 669) vor fi în limba rusă.

În ziua scrutinului vor putea vota și cetățenii din autonomie care se află în spitale, aziluri, sanatorii, care-și fac serviciul militar ș.a. Pentru aceștia vor fi operaționale urnele de vot mobile.

Alegerile bașcanului vor avea loc pe 30 iunie 2019.

Guvernatorul (bașcanul) este persoana oficială supremă a Unității Teritorial-Autonome Gagauz-Yeri. Bașcanului i se subordonează toate autoritățile administrației publice ale autonomiei. Alegerile guvernatorului se desfășoară o dată în patru ani.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău