Pentru a șasea oară n-a fost aprobată componența comitetului executiv al Găgăuziei

  • 08 Septembrie 2023 18:06
Pentru a șasea oară n-a fost aprobată componența comitetului executiv al Găgăuziei

Pentru a șasea oară, Adunarea populară a Găgăuziei (APG) n-a putut aproba componența personală a comitetului executiv al autonomiei. După cum relatează „INFOTAG", în timpul ședinței APG, deputatul Alexandr Tarnavschi a spus că „reprezentanții bașcanului au adus noua lista cu membrii comitetului executiv cu 15 minute înainte de sfârșitul zilei de lucru de joi, 7 septembrie".

„Lista candidaților pentru comitetului executiv a fost extinsă. Toți trebuie să treacă prin comisiile de specialitate, inclusiv prin comisia lingvistică. Nimic din toate acestea nu s-a reușit. Nu-i cunoaștem pe câțiva candidați. APG nu este o jucărie. Documentele pentru activitatea lui trebuie să ajungă la timp", a spus el.

Fostul procuror, vicepreședintele APG Gheorghe Leiciu s-a referit la o hotărâre pregătită a APG, în care se constată „încălcarea sistematică a procedurilor legale din Regulamentul Găgăuziei privind numirea membrilor comitetului executiv".

El consideră că este „un document care nu va permite dizolvarea APG pe motiv că noua componență a comitetului executiv nu a fost aprobată de mai mult de 45 de zile".

Ca răspuns la aceste comentarii, bașcanul Evghenia Guțul a declarat că  „nu este interesată de alegeri repetate și dorește să lucreze împreună cu APG".

Deputații au votat cu 19 voturi pro" din 29 pentru crearea unei comisii de conciliere care să aprobe componența comitetului executiv al autonomiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău