Pentru a combate FAKE NEWS, Facebook îi va întreba pe utilizatorii europeni în ce surse de știri au încredere

  • 12 Mai 2018 10:26
Pentru a combate FAKE NEWS, Facebook îi va întreba pe utilizatorii europeni în ce surse de știri au încredere

Facebook vrea să afle în ce surse de știri au încredere europenii. Ca să afle răspunsul, va face sondaje în cinci țări.

Utilizatorii rețelei de socializare din Franța, Germania, Marea Britanie, Italia și Spania vor primi un chestionar simplu. Vor fi întrebați dacă au auzit de unele site-uri de știri și cât de multă încredere au în ele, scrie Digi24.

Un prim astfel de sondaj a fost făcut în Statele Unite iar compania spune că folosește rezultatele pentru clasificarea surselor de știri. Cele de pe primele locuri vor fi mai vizibile. Facebook a fost acuzată de multe ori că nu a luat măsuri împotriva știrilor false care se răspândesc pe rețeaua de socializare.

În ianuarie, directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a spus că News Feed, principalul serviciu al rețelei de socializare, va acorda prioritate ”știrilor de înaltă calitate” în detrimentul surselor mai puțin credibile, în cadrul eforturilor de combatere a difuzării de informații false pe platforma companiei, potrivit News.ro.

Facebook a fost criticată pentru că nu a reușit să împiedice răspândirea de informații false de către agenți din Rusia, spameri care urmăresc profitul și alte surse, mai ales în perioada campaniei prezidențiale americane din 2016.

Compania a avut și o relație dificilă cu organizațiile de presă, in special cu cele care au legături politice puternice.

Zuckerberg a spus în ianuarie că în lume există prea mult ”senzațional, informații false și polarizare”, iar media socială înrăutățește situația.

”Media socială permite oamenilor să răspândească informațiile mai rapid ca oricând și dacă nu tratăm în mod specific aceste probleme, atunci vom ajunge să le amplificăm”, a scris Zuckerberg la momentul respectiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău