Pentagonul va crea un comandament în Germania care să coordoneze ajutorul destinat Ucrainei

  • 30 Septembrie 2022 10:57
Pentagonul va crea un comandament în Germania care să coordoneze ajutorul destinat Ucrainei

Departamentul Apărării din SUA face demersuri pentru a crea un comandament cu sediul în Germania care să se ocupe de coordonarea ajutorului militar destinat Kievului și de antrenarea militarilor ucraineni, a informat joi cotidianul american The New York Times, citat de EFE.

Ziarul new-yorkez, care a citat surse anonime din administrația americană, a indicat că noul comandament va fi înființat în orașul german Wiesbaden (landul Hessa) sub supravegherea generalului de armată american Christopher Cavoli, comandant suprem al forțelor aliate din Europa.

Publicarea informației coincide cu avertismentul lansat joi de președintele SUA, Joe Biden, la adresa liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, potrivit căruia țara sa nu va recunoaște niciodată anexarea teritoriilor ucrainene de către Rusia.

''Vreau să fiu foarte clar. SUA nu vor recunoaște niciodată, niciodată, niciodată pretențiile Rusiei asupra teritoriului suveran al Ucrainei'', a declarat președintele american cu prilejul Summitului Insulelor din Pacific, desfășurat la Washington.

Biden a apreciat că referendumurile ilegale în care patru teritorii din estul Ucrainei controlate de separatiști proruși au decis să se alipească Rusiei au fost ''o rușine'', iar rezultatele lor au fost ''manipulate de Moscova''.

În plus, liderul de la Casa Albă a denunțat faptul că ''ambițiile imperialiste ale lui Putin sunt o încălcare flagrantă a Cartei Națiunilor Unite și a principiilor fundamentale ale suveranității și integrității teritoriale'', transmite agerpres.

Putin va semna vineri anexarea regiunilor Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie. Decizia lui Putin de a încorpora în teritoriul Rusiei cele patru regiuni ale Ucrainei înseamnă că Moscova va anexa zone ample din estul și sudul țării vecine, reprezentând circa 15% din întregul teritoriu ucrainean, notează Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău