Pentagonul trimite în Arabia Saudită trupe și o baterie Patriot pentru apărarea câmpurilor petroliere

  • 27 Septembrie 2019 10:47
Pentagonul trimite în Arabia Saudită trupe și o baterie Patriot pentru apărarea câmpurilor petroliere

Statele Unite au anunțat că vor trimite o baterie antiaeriană Patriot și 200 de militari în Arabia Saudită, după atacurile cu drone asupra unor instalații petroliere saudite, acțiuni atribuite Iranului, informează site-ul agenției de știri Dpa.

"Această dislocare va consolida apărarea antiaeriană și antirachetă a infrastructurii civile și militare din regat (Arabia Saudită, n.red). Această dislocare sporește prezența deja semnificativă a forțelor americane în regiune", se afirmă într-un comunicat dat joi publicității de Pentagon.

Mii de militariarabia americani sunt prezenți în regiunea Orientului Mijlociu, în baze din Arabia Saudită, Qatar, Irak și în alte țări.

Două alte baterii Patriot și un sistem antibalistic THAAD sunt pregătite pentru a fi transferate în Orientul Mijlociu în cazul escaladării amenințărilor la adresa aliaților Washingtonului sau intereselor americane.

Atacuri cu drone efectuate săptămâna trecută au vizat rafinării din Arabia Saudită, afectând aproximativ jumătate din producția de petrol saudită. Insurgenții huthi din Yemen, care sunt susținuți de Iran, au revendicat atacurile cu drone, ce au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq și Khurais. Statele Unite, iar ulterior și Marea Britanie, Franța și Germania, au atribuit atacurile Iranului, acuzații respinse vehement de Teheran.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău