Pentagonul refuză să comenteze ideea unei lovituri preventive asupra Coreei de Nord

  • 14 Aprilie 2017 08:53
Pentagonul refuză să comenteze ideea unei lovituri preventive asupra Coreei de Nord

Ministerul american al apărării a refuzat joi să comenteze un material al televiziunii NBC care vorbea despre posibilitatea unor lovituri militare preventive împotriva Coreei de Nord.

Agenția DPA a preluat de la NBC explicațiile unor înalți oficiali americani în domeniul informațiilor, care arătau că marina militară a SUA are distrugătoare în apropierea Coreei de Nord, inclusiv unul la doar 480 de kilometri de poligonul nuclear de la Punggye-ri. Navele ar putea lovi astfel de ținte nord-coreene cu rachete de croazieră.

Pentagonul a replicat doar că politica sa este să nu discute operațiuni viitoare sau să facă speculații publice asupra unor scenarii posibile.

"Comandanții iau întotdeauna în considerare o gamă completă de opțiuni pentru protecție în orice eventualitate", a declarat purtătoarea de cuvânt Dana White, în răspunsul la solicitarea Reuters de a comenta emisiunea NBC. "Angajamentul nostru de a ne apăra aliații, inclusiv Coreea de Sud și Japonia, de orice amenințări potențiale, rămâne stabil", a adăugat ea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău