Pentagonul reafirmă că va apăra teritoriul NATO, după atacul din apropierea Poloniei

  • 13 Martie 2022 18:59
Pentagonul reafirmă că va apăra teritoriul NATO, după atacul din apropierea Poloniei

Departamentul american al Apărării a răspuns la tirurile de rachete rusești din apropierea graniței cu Polonia reiterând că Washingtonul și aliații săi vor apăra teritoriul NATO în cazul unui atac, transmite DPA.

''Un atac armat împotriva unuia este considerat un atac armat împotriva tuturor'', a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, pentru postul american de radio ABC, referindu-se la acordurile NATO de sprijin militar reciproc, informează Agerpres.

Acesta este de asemenea motivul pentru care forțele americane și alte forțe NATO își sporesc prezența la granița estică a Alianței, a spus el.

Cu câteva ore mai devreme, Rusia a lovit o zonă de antrenament militar printr-un atac cu rachete nu departe de orașul ucrainean Lviv (Lvov), ucigând cel puțin 35 de persoane și rănind zeci. Locul atacului se află în apropiere de granița cu Polonia, membră a NATO.

''Am spus foarte clar Rusiei că teritoriul NATO va fi apărat, nu doar de Statele Unite, ci și de aliații noștri'', a declarat Kirby. El a precizat că există o linie de comunicare cu Ministerul rus al Apărării pentru a evita un conflict direct.

Jake Sullivan, consilierul pe probleme de securitate națională al președintelui american Joe Biden, a subliniat de asemenea, duminică, pentru NBC, că SUA vor apăra ''fiecare centimetru'' din teritoriul NATO. Cu toate acestea, armata americană nu va interveni direct în Ucraina pentru a evita o confruntare cu Rusia, a precizat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău