Pentagonul neagă că ar fi implicat în atacarea celor două baze militare deținute de Rusia în Siria

  • 10 Ianuarie 2018 08:10
Pentagonul neagă că ar fi implicat în atacarea celor două baze militare deținute de Rusia în Siria

Pentagonul a negat, marți, orice implicare într-o serie recentă de atacuri cu drone asupra unor baze militare ale Rusiei în Siria, după ce Ministerul Apărării rus a sugerat că armata americană ar fi putut ajuta insurgenții sirieni, informează site-ul Ynetnews.com.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Adrian Rankine-Galloway, a declarat, marți, că "orice sugestie că SUA sau forțele de coaliție ar fi avut un rol în atacarea bazelor militare ruse este nefondată și absolut iresponsabilă".

Ministerul Apărării rus a anunțat, luni, că militanții teroriști sirieni au folosit 13 drone pentru a ataca baza aeriană rusă de la Hmeymim și centrul de logistică de la Tartus, ambele situate în vestul Siriei, menționând că "este o coincidență stranie" faptul că un avion militar al Statelor Unite a zburat în apropierea bazelor la momentul atacului.

Potrivit declarației Ministerului, decizia militanților sirieni, de a folosi drone pentru a ataca baze ale Rusiei din Siria, ar fi putut veni din partea unei țări care are un potențial ridicat de tehnologie, menționează MEDIAFAX.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău