Pentagonul neagă că ar fi implicat în atacarea celor două baze militare deținute de Rusia în Siria

  • 10 Ianuarie 2018 08:10
Pentagonul neagă că ar fi implicat în atacarea celor două baze militare deținute de Rusia în Siria

Pentagonul a negat, marți, orice implicare într-o serie recentă de atacuri cu drone asupra unor baze militare ale Rusiei în Siria, după ce Ministerul Apărării rus a sugerat că armata americană ar fi putut ajuta insurgenții sirieni, informează site-ul Ynetnews.com.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Adrian Rankine-Galloway, a declarat, marți, că "orice sugestie că SUA sau forțele de coaliție ar fi avut un rol în atacarea bazelor militare ruse este nefondată și absolut iresponsabilă".

Ministerul Apărării rus a anunțat, luni, că militanții teroriști sirieni au folosit 13 drone pentru a ataca baza aeriană rusă de la Hmeymim și centrul de logistică de la Tartus, ambele situate în vestul Siriei, menționând că "este o coincidență stranie" faptul că un avion militar al Statelor Unite a zburat în apropierea bazelor la momentul atacului.

Potrivit declarației Ministerului, decizia militanților sirieni, de a folosi drone pentru a ataca baze ale Rusiei din Siria, ar fi putut veni din partea unei țări care are un potențial ridicat de tehnologie, menționează MEDIAFAX.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
2,74
Burniță de intensitate joasă
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
4
Wed
2
Thu
1
Fri
1
Sat
0
Arhivă Radio Chișinău