Pentagonul este în alertă în contextul intensificării activităților Rusiei în Europa de Est

  • 01 Aprilie 2021 10:15
Pentagonul este în alertă în contextul intensificării activităților Rusiei în Europa de Est

Pentagonul este în alertă în contextul intensificării activităților Rusiei în Europa de Est și Arctica în această săptămână, ceea ce reprezintă o nouă provocare pentru administrația președintelui american Joe Biden, au afirmat miercuri oficialități militare americane, potrivit politico.eu, citat de Agerpres.

Comandamentul forțelor SUA în Europa a ridicat alerta până la nivelul maxim după reluarea confruntărilor între armata ucraineană și separatiștii pro-ruși în estul Ucrainei, ceea ce a marcat încălcarea încetării focului din iunie 2020, și după ce forțele ruse au început să consolideze zona frontierei cu echipament militar.

În același timp, avioane militare ale NATO au intervenit luni de zece ori pentru a răspunde unui număr neobișnuit de mare de avioane de vânătoare și bombardiere ruse în apropierea spațiului aerian aliat.

Generalul Glen VanHerck, șeful Comandamentului nordic al forțelor SUA, ce răspunde de apărarea internă a țării, a susținut că intensificarea recentă a activităților Moscovei este o dovadă a eforturilor acesteia de a-și ''reafirma influența pe arena mondială''.

Recent, președintele american Joe Biden a aprobat alocarea a încă 125 de milioane de dolari drept ajutor pentru Ucraina în scopul apărării frontierelor sale cu Rusia, inclusiv două ambarcațiuni de patrulare militare și instalații radar.

Începând din 2014, asistența pentru securitate furnizată Ucrainei de SUA s-a ridicat la 2 miliarde de dolari. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău