Pentagonul anunță un ajutor militar suplimentar de până la 300 de milioane de dolari pentru Ucraina

  • 02 Aprilie 2022 09:07
Pentagonul anunță un ajutor militar suplimentar de până la 300 de milioane de dolari pentru Ucraina

Pentagonul va oferi Ucrainei un ajutor militar suplimentar de până la 300 de milioane de dolari, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, transmite sâmbătă AFP.

"Statele Unite au angajat deja peste 2,3 miliarde de dolari în asistență militară pentru Ucraina de când administrația Biden a preluat mandatul, dintre care peste 1,6 miliarde de dolari în asistență militară după invazia neprovocată și premeditată din partea Rusiei", a spus John Kirby, transmite Agerpres.

Noul pachet de asistență include sisteme de rachete ghidate prin laser, drone kamikaze Switchblade, precum și drone ușoare de tip Puma.

"Această decizie subliniază angajamentul neclintit al Statelor Unite față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în sprijinul campaniei sale eroice de respingere a războiului decis de Rusia", a declarat purtătorul de cuvânt John Kirby în comunicatul său de presă.

Președintele american Joe Biden a discutat miercuri cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski despre capacități militare suplimentare necesare pentru a ajuta armata Ucrainei să "își apere țara", potrivit Casei Albe.

Conform unui comunicat al executivului american, în cadrul conversației telefonice de 55 de minute care a avut loc miercuri, cei doi președinți au menționat "modul în care Statele Unite lucrează zi și noapte pentru a răspunde principalelor solicitări ale Ucrainei de asistență în materie de securitate". 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,54 m/s
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău