Pentagonul anulează mega-contractul pentru servicii ''cloud'' atribuit Microsoft în defavoarea Amazon

  • 07 Iulie 2021 09:05
Pentagonul anulează mega-contractul pentru servicii ''cloud'' atribuit Microsoft în defavoarea Amazon

Ministerul american al Apărării a anunțat marți că a anulat mega-contractul pentru servicii "cloud" (servere interconectate), în valoare de 10 miliarde de dolari, pe care îl atribuise în 2019 Microsoft și care a fost contestat de Amazon, relatează AFP.

Pentagonul explică într-un comunicat că acest contract "nu mai corespunde nevoilor sale" din cauza în special a "evoluției cerințelor" și "progreselor din acest sector".

Ministerul Apărării prevede inițierea unei noi proceduri pentru angajarea diverselor companii specializate în servicii "cloud".

"Odată cu evoluția mediului tehnologic a devenit clar că acest contract, întârziat mult timp, nu mai corespunde cerințelor pentru a remedia lacunele în materie de capacități" ale Ministerului Apărării, a indicat un purtător de cuvânt într-un comunicat.

Acest contract important, cu o durată de 10 ani, avea ca scop modernizarea tuturor sistemelor informatice ale forțelor armate americane într-un sistem gestionat de inteligența artificială.

Imediat după încheierea licitației în toamna anului 2019, compania Amazon, considerată inițial drept favorită, a contestat alegerea făcută de Pentagon.

Gigantul de comerț online, devenit expert în servicii de cloud computing, l-a acuzat pe fostul președinte american Donald Trump că s-ar afla în spatele alegerii Pentagonului din cauza animozității sale față de Jeff Bezos, fondatorul Amazon.

Ministerul american al Apărării intenționează să-și întoarcă acum privirea spre mai multe companii, începând cu Microsoft și Amazon, singurele două grupuri "capabile să răspundă nevoilor sale" la ora actuală.

Dar ministerul va "continua să efectueze cercetări de piață pentru a stabili dacă și alți furnizori cu sediul în SUA" ar putea îndeplini cerințele sale, potrivit AFP.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău