Pentagonul anulează finanțarea militară pentru zidul de la granița cu Mexicul

  • 01 Mai 2021 19:10
Pentagonul anulează finanțarea militară pentru zidul de la granița cu Mexicul

Departamentul Apărării al SUA a anunțat, vineri, anularea alocării de fonduri pentru zidul de la frontiera cu Mexicul, denumit popular „Zidul Trump” și redirecționarea finanțării către proiectele militare, transmite defenseromania.ro.

„În conformitate cu proclamația președintelui, Departamentul Apărării continuă anularea tuturor proiectelor privind construcția barierelor de frontieră, finanțate din fonduri care, inițial, erau destinate pentru alte misiuni și obiective militare, cum ar fi școli pentru copiii militarilor, proiecte de construcții militare în țările partenere și echipament pentru Garda și Rezerva Națională", a declarat Jamal Brown, adjunctul purtătorului de cuvânt al Pentagonului.

Potrivit sursei citate, pe 20 ianuarie, Joe Biden, în prima sa zi în funcția de președinte al SUA, a emis o proclamație prin care, a ordonat înghețarea proiectelor privind zidul la frontieră și a cerut o revizuire a legalității metodelor de finanțare și contractare a lucrărilor, menționează The Guardian.

În 2019, președintele de atunci al SUA, Donald Trump, a declarat urgență națională în efortul de a redirecționa finanțarea pentru construirea zidului de-a lungul frontierei de sud. Administrația Trump a construit peste 725 km de garduri la granița cu Mexicul – reprezentând construcții noi pe o distanță totală 84 km, iar restul fiind lucrări de înlocuire a gardului afectat. Zidul este realizat în prezent pe o distanță de 1.135 km, dintr-un total de 3.145 km, cât are lungime frontiera comună dintre SUA și Mexic, se precizează într-un articol al Defense World.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău