Pentagonul a testat cu succes o rachetă intercontinentală

  • 02 Octombrie 2019 17:01
Pentagonul a testat cu succes o rachetă intercontinentală

Armata Statelor Unite a testat, miercuri, cu succes o rachetă intercontinentală, în Oceanul Pacific, în cadrul măsurilor pentru a demonstra că Statele Unite au capabilități „solide" pentru disuasiunea nucleară.

Racheta, Minuteman III, a fost lansată de echipe ale Comandamentului Global de Atac al Forțelor Aeriene SUA miercuri la ora 1.13 (11.13, ora României), din Baza Vandenberg (California).

Racheta a parcurs aproximativ 6.800 de kilometri, atingând ținta fixată în zona Atolului Kwajalein, situat în Insulele Marshall, în Oceanul Pacific.

 

„Testul demonstrează că Statele Unite au capabilități solide pentru disuasiunea nucleară flexibile, disponibile și concepute adecvat pentru a descuraja amenințările secolului 21 și pentru asigurarea aliaților. Testele de acest tip nu reprezintă reacții la evenimente mondiale sau la tensiuni regionale", anunță Comandamentul Global de Atac al Forțelor Aeriene SUA.

„Programul balistic demonstrează capabilitățile operaționale ale sistemului de rachete balistice intercontinentale", a afirmat colonelul Omar Colbert, comandantul Escadronului 576 al Forțelor Aeriene americane.

Pentagonul a testat cu succes o rachetă intercontinentală

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău