Pentagonul a reluat asistența militară pentru Ucraina

  • 12 Iunie 2020 08:22
Pentagonul a reluat asistența militară pentru Ucraina

Pentagonul a anunțat joi că a reluat asistența militară de 250 de milioane de dolari acordată Ucrainei, subiect aflat în centrul unui scandal care a dus la o procedură de destituire a președintelui Donald Trump, relatează AFP.

Aceste fonduri sunt destinate formării, echipamentului și consilierii forțelor ucrainene pentru a permite acestei foste republici sovietice ''să se protejeze mai bine împotriva agresiunii rusești'', a precizat Pentagonul într-un comunicat.

"Această cooperare în domeniul securității este posibilă prin progresele continue ale Ucrainei privind adoptarea reformelor instituționale în materie de apărare și reforme anticorupție'', a adăugat Pentagonul.

Uniunea Europeană și NATO susțin Ucraina de la anexarea de către Rusia a Peninsulei Crimeea și de la începutul conflictului în estul țării cu separatiștii pro-ruși, în 2014, dar cer Kievului mai multe eforturi pentru a avansa reformele politice și economice necesare.

Donald Trump a fost acuzat de abuz de putere după suspendarea, anul trecut, a unui ajutor militar de aproape 400 de milioane de dolari în încercarea de a forța Ucraina să-l ''compromită'' pe posibilul său adversar la prezidențiale Joe Biden. Trump a fost achitat în februarie după un proces de demitere istoric.

Ajutorul înghețat a fost deblocat, dar a fost redus la 250 de milioane de dolari, notează AFP, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău