Pentagonul a acordat un contract în valoare de 646 milioane de dolari pentru construirea unui zid la graniță în Arizona

  • 16 Mai 2019 10:07
Pentagonul a acordat un contract în valoare de 646 milioane de dolari pentru construirea unui zid la graniță în Arizona

Pentagonul a anunțat miercuri că a acordat un contract de 646 de milioane de dolari unei firme de construcții pentru a proiecta și construi un zid la frontieră, în Arizona, relatează Reuters.

Potrivit unui comunicat, Pentagonul a declarat că lucrarea efectuată de către o firmă de construcții din orașul Albuquerque, New Mexico, urmează să fie finalizată până la 31 ianuarie 2020. Lucrările vor fi efectuate în sectorul Tucson, unde se află cea mai mare parte a frontierei dintre Arizona și Mexic. Pentagonul nu a indicat lungimea zidului care va fi construit.

Președintele Donald Trump a ordonat Pentagonului să transfere fonduri pentru a contribui la construirea unui zid la frontiera cu Mexicul după ce nu a reușit să obțină aprobarea Congresului pentru finanțare.

Pentagonul a anunțat săptămâna trecută că ministrul interimar american al Apărării Patrick Shanahan a aprobat transferul a 1,5 miliarde de dolari pentru construirea de bariere la graniță pe o suprafață de peste 80 de mile (130 km).

Imigrația este o problemă marcantă a președinției Trump și a campaniei pentru realegerea sa. El a decretat stare de urgență națională pentru a redirecționa finanțarea pentru construirea unui zid la frontieră fără aprobarea Congresului.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău