Pentagon: Rusia va rămâne fără muniție de precizie și va folosi bombe nedirijate

  • 25 Martie 2022 11:07
Pentagon: Rusia va rămâne fără muniție de precizie și va folosi bombe nedirijate

Rusia va ieși mai slăbită și mai izolată din conflictul cu Ucraina, a declarat un înalt oficial al Pentagonului, care anticipează că rușii vor rămâne în curând fără muniție de precizie și vor folosi bombe nedirijate. 

„Cred cu un grad ridicat de certitudine că Rusia va ieși din Ucraina mai slăbită decât a intrat în conflict. Mai slăbită din punct de vedere militar, mai slăbită din punct de vedere economic, mai slăbită din punct de vedere politic și geopolitic și mai izolată”, a declarat joi subsecretarul american pentru politica de apărare, Colin Kahl, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Khal a mai spus că un viitor document de strategie de apărare al Pentagonului va declara Rusia o „amenințare acută”. Dar Rusia nu poate reprezenta o provocare de sistem pe termen lung pentru Statele Unite, spre deosebire de China, a adăugat oficialul american.

Totodată, el a mai declarat că Rusia este pe cale să își epuizeze muniția ghidată de precizie și este mai probabil să se bazeze pe bombe nedirijate și pe artilerie.

În opinia subsecretarului Colin Kahl, președintele rus Vladimir Putin nu își dorește un conflict total cu NATO.

Dintr-un alt punct de vedere, invazia rusă în Ucraina este o povară strategică pentru China, consideră oficialul american.

„Cred că, într-o oarecare măsură, ceea ce a făcut Putin în Ucraina face din Rusia o povară strategică mult mai mare pentru Beijing decât a fost în urmă cu șase săptămâni sau în urmă cu șase luni”, a spus Colin Kahl.

În februarie, China și Rusia și-au anunțat un parteneriat „fără limite”, susținându-se reciproc în privința Ucrainei și a Taiwanului cu promisiunea de a colabora mai mult împotriva Occidentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău