Pentagon: Rusia a învățat din greșelile de pe câmpul de luptă și își schimbă abordarea

  • 28 Mai 10:17
Pentagon: Rusia a învățat din greșelile de pe câmpul de luptă și își schimbă abordarea

Rusia învață din greșelile sale de pe câmpul de luptă de până acum, chiar dacă avansul său este, în continuare „incremental”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John, Kirby, conform Bloomberg.

Rusia a încercat să rezolve din probleme cu care s-a confruntat în ce privește logistica și aprovizionarea în primele zile ale războiului, a spus Kirby, notează DIGI24.

Problema a fost rezolvată, parțial, de faptul că regiunile în care au loc, în acest moment, principalele atacuri ale rușilor, în Donbas, sunt mult mai aproape de Rusia.

Însă rușii sunt ceva mai reticenți în a „avansa prea mult”, în condițiile în care se tem să nu-și „tensioneze ” din nou liniile de aprovizionare.

Armata rusă a avut doar succese reduse și puține în încercările sale de a-și integra operațiunile terestre cu cele aeriene - „Folosesc unități mai mici, acum, în locuri mai mici și cu mișcări mai puțin ample”, a spus Kirby.

Totuși, Rusia continuă să aibă probleme în ce privește „comandarea și controlul” trupelor sale din Ucraina, a adăugat oficialul american.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
28,29
Cer fragmentat
Umiditate:64 %
Vint:6,17 m/s
Sat
24
Sun
26
Mon
24
Tue
25
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău