Pensionarii pot solicita de astăzi suportul unic în mărime de 700 de lei ( bizlaw.md)

  • 02 Ianuarie 2020 09:48
Pensionarii pot solicita de astăzi suportul unic în mărime de 700 de lei ( bizlaw.md)

De astăzi poate fi ridicat suportul financiar unic în sumă de 700 de lei. Acesta poate fi luat de beneficiariii tuturor tipurilor de pensii, al căror cuantum lunar nu depășește 2.000 de lei, și de alocații sociale de stat stabilite până la 1 ianuarie 2020, scrie bizlaw.md

Mai exact, suportul financiar unic va fi acordat beneficiarilor de pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate, pensii de urmaș, pensii pentru vechime în muncă, pensii unor categorii de angajați din aviația civilă, pensii pentru funcționari publici, pensii pentru unele categorii de angajați din domeniul culturii, pensii militarilor în termen și membrilor lor de familie, pensii participanților la lichidarea consecințelor avariei de la C.A.E Cernobîl, pensii din rândurile structurilor de forță, precum și beneficiarilor de alocații sociale de stat cu excepția alocației pentru îngrijire, însoțire și supraveghere.
 
Potrivit CNAS, de acest suport unic vor beneficia circa 591 mii de persoane.

Banii vor fi achitați de CNAS prin intermediul prestatorilor  de servicii de plată care asigură plata pensiilor și alocațiilor sociale.

Sumele suportului financiar unic nesolicitate de către beneficiari sunt restituite lunar de către prestatorii de servicii de plată pe contul corespunzător al CNAS și incluse în plată în luna imediat următoare a lunii de gestiune. Sumele suportului financiar unic se achită beneficiarilor până la finele anului 2020.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău