Pelosi lansează procedura de evaluare a stării de sănătate a lui Trump, în vederea suspendării

  • 09 Octombrie 2020 18:40
Pelosi lansează procedura de evaluare a stării de sănătate a lui Trump, în vederea suspendării

Președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, unul dintre liderii Partidului Democrat, a lansat vineri procedura de evaluare a stării de sănătate a președintelui Donald Trump în vederea eventualei suspendări din funcție, scrie Mediafax, preluat de Digi24.ro

"Introducem legislația pentru crearea Comisiei referitoare la abilitățile prezidențiale și la delegarea prerogativelor și atribuțiilor, organismul și procedura necesare pentru invocarea Amendamentului 25 al Constituției SUA, pentru a permite Congresului să asigure conducerea efectivă și neîntreruptă la cel mai înalt nivel al puterii executive", a declarat Nacy Pelosi.

Președintele Camerei Reprezentanților anunțase că va demara procedurile legislative pentru crearea unei comisii speciale a Camerei Reprezentanților care să evalueze starea de sănătate a lui Donald Trump, bolnav de coronavirus, și eventuala suspendare din funcție a președintelui din cauza incapacității exercitării atribuțiilor, prin invocarea Amendamentului 25 al Constituției SUA. "Publicul trebuie să știe care este starea de sănătate a președintelui", a declarat Nancy Pelosi, potrivit agenției Associated Press.

Congresmanul democrat Jamie Raskin va crea o comisie care va avea rolul "asigurării conducerii efective și neîntrerupte a celei mai înalte funcții din ramura executivă a puterii", a transmis, conform CNN, Biroul președintelui Camerei Reprezentanților.

CNN notează că inițiativa nu are șanse de a conduce la suspendarea președintelui Donald Trump, dar va atrage atenția și va crește presiunile privind starea de sănătate a lui Donald Trump, dat fiind că medicii nu au furnizat inițial detalii despre starea lui Donald Trump. Inițiativa opoziției din SUA intervine cu doar trei săptămâni înaintea scrutinului prezidențial.

Președintele SUA a reacționat imediat prin Twitter. "Nebuna Nancy este cea care ar trebui să fie sub observație. Nu degeaba este numită nebună!, a comentat Donald Trump.

Starea de sănătate a lui Donald Trump a generat speculații în SUA. Casa Albă refuză să dezvăluie când a avut președintele ultimul test negativ privind coronavirusul. Președinția SUA a anunțat vinerea trecută că Donald Trump fusese diagnosticat ca având Covid-19 cu o seară înainte.

Donald Trump a fost externat luni seară, după ce a petrecut trei nopți în Centrul medical Walter Reed, situat la periferia orașului Washington, iar tratamentul anticoronavirus este continuat la Casa Albă. Miercuri, medicul Casei Albe, Sean Conley, a anunțat că Donald Trump se simte foarte bine și nu mai are deloc simptome.

Mark Meadows, șeful Cancelariei Președinției Statelor Unite, a recunoscut că vinerea trecută starea de sănătate a președintelui Donald Trump a fost mai gravă decât oficialii de la Washington au dezvăluit public.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău