Peliculă de păcură pe Marea Neagră în stațiunea bulgară Sozopol. Condițiile meteorologice nu permit să înceapă curățarea

  • 23 August 2018 12:50
Peliculă de păcură pe Marea Neagră în stațiunea bulgară Sozopol. Condițiile meteorologice nu permit să înceapă curățarea

Un reprezentant al firmei care se ocupă de drenarea păcurei deversate în dreptul stațiunii Sozopol din Marea Neagră a anunțat că organizarea pentru realizarea acțiunii este aproape finalizată.

„Condițiile meteorologice nu ne permit să începem acțiunea de curățare de astăzi. Vom folosi acest timp pentru pregătiri suplimentare", a declarat reprezentantul companiei care va curăța deversarea de păcură din nava americană scufundată în urmă cu 100 de ani lângă Sozopol.

"Turismul este unul dintre mijloacele de existență din regiune. Am vorbit cu mai mulți scafandri și am decis să finanțăm drenarea păcurei, atunci când vremea va permite. Cu echipamentul de care dispunem și potențialul uman trebuie să fie drenată toată cantitatea, însă în condiții de siguranță. Toți și-au manifestat dorința ca vasul american scufundat aici să rămână ca o atracție a zonei și să se păstreze pentru scafandri", a precizat premierul Borisov.

La rândul său, ministrul transporturilor, Ivailo Moskovski, a afirmat: "Vom reuși să rezolvăm problema, iar tot ceea ce este necesar a fost organizat deja. În prezent, vorbim despre o peliculă de păcură, nu despre pete".

Apa Mării Negre în largul stațiunii bulgărești Sozopol nu a fost poluată, conform probelor prelevate la începutul lunii august, după semnalarea prezenței petelor de păcură la suprafața apei. Ulterior s-a stabilit că este vorba despre o scurgere de combustibil din nava Mopang, care s-a scufundat în anul 1921, după ce a lovit o mină marină din Primul Război Mondial, lângă portul Burgas.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău