Pelerinaj în scop caritabil cu ocazia vizitei Papei Francisc în România

  • 23 Mai 2019 15:10
Pelerinaj în scop caritabil cu ocazia vizitei Papei Francisc în România

Doi angajați ai Radio România Cluj, redacția maghiară, Ferencz Zsolt și Varga-Mihály Márton vor pleca mâine, 24 mai, într-un pelerinaj de 300 de kilometri. În următoarele 7 zile ei vor parcurge pe jos distanța de la radio până la biserica romano-catolică din Șumuleu Ciuc, și vor fi prezenți la Sfânta Liturghie oficiată de Papa Francisc pe data de 1 iunie.

Scopul celor doi este de a strânge 10.000 de Euro în scop caritabil, pentru a o ajuta pe Ágica, o fetiță de 14 ani care de doi ani se luptă cu cancerul.

Partenerul evenimentului este Radio România Târgu Mureș, redacția maghiară.

Despre plecarea pelerinilor din clădirea radioului din Cluj-Napoca, Kovács Péter, redactorul șef al redacției maghiare a declarat: „Sarcina noastră, ca post de radio public este de a informa, a educa și de a oferi programe de divertisment ascultătorilor.

În acest cadru, încercăm să prezentăm problemele, așteptările, succesele, dar și eșecurile comunității maghiare din Transilvania, în general și a comunităților locale în special.

Prin pelerinajul de 300 de kilometri, vor avea posibilitatea de a se întâlni cu membrii și liderii acestor comunități, să le cunoască problemele și așteptările, iar prin intermediul undelor radio, să povestească despre toate acestea.”

sursa: RRA

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău