Pedro Sanchez a solicitat în mod public autorităților din Catalonia să „condamne în mod clar” violențele din această regiune

  • 17 Octombrie 2019 09:04
Pedro Sanchez a solicitat în mod public autorităților din Catalonia să „condamne în mod clar” violențele din această regiune

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a solicitat în mod public miercuri autorităților din Catalonia să „condamne în mod clar” violențele din această regiune, care au izbucnit după condamnarea la închisoare a mai multor lideri separatiști catalani, informează Le Figaro.

„Quim Torra și membrii Guvernului său au datoria politică și morală de a condamna în mod clar și fără echivoc recurgerea la violență în Catalonia”, a spus premierul spaniol în cadrul unei scurte conferințe de presă, în contextul în care confruntările dintre protestatari și forțele de ordine au continuat pentru a treia seară la rând, miercuri, la Barcelona.

Catalonia a organizat în 2017 un referendum privind independența față de Spania. Plebiscitul, care a avut rezultat proindependență, nu a fost aprobat de Curtea Constituțională din Spania. Parlamentul catalan a proclamat independența, dar a suspendat decizia. Liderii UE au pledat pentru soluționarea crizei prin dialog.

După patru luni de deliberări, instanța supremă de la Madrid a anunțat luni că nouă lideri separatiști catalani au primit sentințe între 9 și 13 ani în închisoare. Decizia a provocat ample proteste la Barcelona și în alte orașe din regiune, soldate cu rănirea a cel puțin 78 de persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău