Pedepse mai aspre pentru participanții la cursele automobilistice ilegale

  • 09 Iulie 2020 15:29
Pedepse mai aspre pentru participanții la cursele automobilistice ilegale

Parlamentul a aprobat joi, în lectura a doua, cu voturile a 84 de deputați, modificările ce prevăd înăsprirea sancțiunilor pentru participarea automobiliștilor la întreceri pe drumurile publice.

Potrivit agenției INFOTAG, Codul penal al R. Moldova a fost completat cu un articol nou care va reglementa desfășurarea curselor ilegale.

Astfel, participarea conducătorului mijlocului de transport la întreceri, concursuri sau antrenamente neautorizate pe drumurile publice se va pedepsi cu amendă în mărime de până la 32 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore cu (sau fără) privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 2 ani.

"Totodată, organizarea întrecerilor, concursurilor sau antrenamentelor neautorizate pe drumurile publice se va pedepsi cu amendă în mărime de la 67 500 lei la 75 000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de la 1 la 2 ani", se arată în lege.

Problema "curselor stradale" a provocat o mare rezonanță publică după ce, în noaptea de 16 spre 17 mai, în centrul Chișinăului s-a produs un accident în care au murit două persoane - șoferul și pasagerul unui taxi în care s-a tamponat un automobil Audi, condus cu mare viteză. Ulterior s-a constatat că șoferul vinovat a participat la o cursă pentru bani. Cauza penală a fost trimisă în instanța de judecată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău