Pedeapsă cu închisoarea pentru un pescar japonez

  • 23 Martie 2015 13:12
Pedeapsă cu închisoarea pentru un pescar japonez

Justiția japoneză a aplicat luni o amendă și pedeapsa cu închisoare cu suspendare unui pescar chinez, acuzat de braconaj de corali în apele teritoriale nipone, relatează Agerpres.

Acuzatul, un bărbat în vârstă de 34 de ani originar din estul Chinei, a fost condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare și la o amendă de trei milioane de yeni (23.000 de euro), potrivit tribunalului din Kagoshima (sud-vestul Japoniei).

Este primul verdict de acest tip după ce paza de coastă japoneză a semnalat o creștere netă, anul trecut, a numărului de ambarcațiuni de pescuit chineze în căutare de corali roșii - foarte căutați în China pentru confecționarea de bijuterii - în largul coastei Ogasawara, la o mie de kilometri distanță de principala insula japoneză Honshu.

Autoritățile nipone au informat că au lansat proceduri de trimitere în justiție pentru braconaj împotriva a 16 echipaje chineze anul trecut, un adevărat record. Peste 200 de ambarcațiuni chineze navigau în octombrie anul trecut în această zonă unde se află corali roșii, a declarat un purtător de cuvânt al pazei de coastă nipone.

Numărul total al ambarcațiunilor chineze a scăzut totuși, după ce Japonia a triplat la 30 de milioane (230.000 de euro) suma amenzii aplicate pentru pescuitul ilegal în apele sale teritoriale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:2,57 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău