Pedagogul Anului 2019 | Trofee pentru pedagogii din sistemul de protecție a copilului din Chișinău

  • 13 Mai 2019 17:55
Pedagogul Anului 2019 | Trofee pentru pedagogii din sistemul de protecție a copilului din Chișinău

Cei mai buni pedagogi din sistemul de protecție a copilului din municipiul Chișinău, care au participat la Concursul municipal Pedagogul Anului – 2019, au fost premiați luni, 13 mai, în cadrul unei gale organizate la Teatrul „Ginta Latină” din Chișinău, transmite IPN.

Șefa interimară a Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, Lucia Caciuc, a declarat că acest concurs este la prima ediție, iar participanții sunt pedagogi, asistenți sociali, psihologi, precum și conducători de cercuri de creație. Potrivit Luciei Caciuc, munca acestor specialiști este una deosebită, întrucât ei lucrează cu copii din familii social-vulnerabile, copii rămași fără îngrijire părintească.

Lucia Caciuc a mai spus că prin astfel de evenimente autoritățile își propun să motiveze și să promoveze cadrele din sistemul protecției copilului, în condițiile în care se atestă o fluctuație ridicată. „Ne-am gândit că un astfel de concurs le va da aripi, le va da curaj, să înțeleagă faptul că munca lor este apreciată și că sunt necesari în acest sistem”, a mai spus șefa Direcției.

Printre premianți sunt: Diana Dașan, de la Centrul pentru copilărie, adolescență și familie, Victoria Vrabie, de la Casa comunitară pentru copii în situație de risc, Sergiu Plotnic, de la Direcția protecția drepturilor copilului din sectorul Ciocana, Lilia Lacoman, de la „Fantastic – Ce Ce Fel”, Ludmila Condur, de la Centrul „Florile Dalbe”, Veronica Dormenco, de la Centrul pentru Copilărie, Adolescență și Familie, Lilia Focșa de la Centrul „Flacăra” și Iulia Roșca de la Centrul pentru Copilărie, Adolescență și Familie.

Concursul s-a desfășurat în două etape: etapa de sector (21 ianuarie-25 februarie) și etapa municipală (19 martie-19 aprilie). Candidații au prezentat un eseu la tema: „Portretul profesional al Pedagogului” și au ținut un discurs „În numele viitorului”. Laureații s-au învrednicit de diplome, trofee și premii bănești.

 

 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău