Pedagogii din România vor putea participa la cursuri de formare profesională în Republica Moldova

  • 27 Septembrie 20:27
Pedagogii din România vor putea participa la cursuri de formare profesională în Republica Moldova

Pedagogii din România vor putea participa la cursuri de formare profesională în Republica Moldova, care sunt organizate în cadrul Laboratorului „Clasa Viitorului” de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, transmite MOLDPRES.

Subiectul a fost analizat în timpul vizitei la Chișinău a ministrului Educației din România, Ligia Deca.

Dan Perciun a afirmat astăzi că până la sfârșitul acestui an, la Chișinău ar putea veni prima grupă de profesori din România pentru a participa la cursuri de formare continuă.

Un lucru deosebit pe care îl are Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” este așa-numitul Laborator de inovare „Clasa viitorului”, unde profesorii din Republica Moldova au posibilitatea să-și dezvolte competențele digitale, să descopere robotica, dronele, dispozitivele moderne actuale care pot fi utilizate în procesul de predare pentru a crește calitatea și a crește interactivitatea lecțiilor. Am ținut mult să arătăm ministrei educației din România această bijuterie pe care o are Universitatea pedagogică și să explorăm posibilitățile pentru ca și profesori din România să vină la Clasa Viitorului să facă cursuri de formare continuă. Doamna ministră a apreciat înalt ceea ce poate oferi „Clasa Viitorului” și sper că până la final de an vom avea și prima grupă de profesori din România care vor veni la formare în Republica Moldova pentru că avem suficiente lucruri bune în sistemul nostru educațional, cu care ne putem mândri și de la care pot învăța și colegii noștri din România. Așa că îi așteptăm cu drag pe primii profesori din România care vor face formare continuă la Universitatea Pedagogică la Clasa Viitorului”, a declarat astăzi Dan Perciun.

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat anterior că peste 4000 de profesori din 169 de instituții de învățământ general din Republica Moldova vor beneficia în acest an de cursuri de formare continuă gratuite în cadrul Programului Național „Investim în profesori”, ediția a II-a. Școlile beneficiare au fost selectate dintr-un număr de 181 de instituții și consorții. Potrivit datelor MEC, la Program s-au înscris 29 de instituții de învățământ din România. 

Totodată, în vara acestui an, circa 100 de profesori din Republica Moldova au participat la cursuri de perfecționare a limbii române organizate în România. Acestea au fost organizate la inițiativa Ministerului Educației și Cercetării (MEC) și Ambasadei României la Chișinău, cu sprijinul Ministerului Educației de la București. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Sat
22
Sun
17
Mon
14
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău