Pe podul de la Gura Bâcului, peste Nistru, ar putea fi permisă circulația mașinilor de mare tonaj

  • 09 Septembrie 2018 18:24
Pe podul de la Gura Bâcului, peste Nistru, ar putea fi permisă circulația mașinilor de mare tonaj

Autoritățile examinează posibilitatea de a permite mașinilor de mare tonaj să circule peste podul de la Gura Bâcului. Până la sfârșitul acestei luni, va fi finalizat studiul de fezabilitate privind capacitatea podului peste râul Nistru din preajma localităților Gura Bâcului și Bâcioc.

În baza acestui studiu, autoritățile vor examina posibilitatea de a permite ca pe acest pod să circule și mașinile de mare tonaj, și nu doar autoturismele. 

Informațiile au fost prezentate de viceprim-ministrul pentru reintegrare Cristina Lesnic, în cadrul unui interviu pentru agenția Moldpres.. 

Pentru aceste lucru este nevoie ca partea transnistreană și partea rusă din Comisia Unificată de Control, să își dea acceptul și să asigure că nu se va construi niciun impediment și niciun terminal vamal internațional, a precizat Cristina Lesnic.

Vicepremierul a adăugat că a mers personal la acest pod pentru a verifica care este situația. „Nu aș putea spune ca avem o liberă circulație, pentru că pe ambele maluri ale acestui pod mai există aceste forțe de pacificare, iar persoanele sunt stopate pentru a spune în ce direcție pleacă”, a adăugat oficialul.

Podul de peste râul Nistru din preajma localităților Gura Bâcului și Bâcioc a fost redeschis în luna noiembrie 2017, după mai mulți ani în care acesta nu a fost funcțional. În prezent, pe aici este permisă doar circulația autoturismelor și a persoanelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău