Pe întreg teritoriul R.Moldova se circulă în condiții de iarnă

  • 28 Ianuarie 2021 18:38
Pe întreg teritoriul R.Moldova se circulă în condiții de iarnă

Pe parcursul zilei de astăzi, drumarii au continuat lucrările de combatere a lunecușului și deszăpezire în regiunile unde au fost înregistrate precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță. În prezent, pe întreg teritoriul țării se circulă în condiții de iarnă, transmite MOLDPRES cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD). 

Potrivit instituției, în ultimele ore, unitățile teritoriale ale SA „Drumuri” au executat lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului cu 152 de utilaje speciale și implicarea a 193 de muncitori rutieri.

„Accesibilitatea infrastructurii rutiere a fost restabilită pe traseele naționale R30 Anenii Noi – Căușeni – Ștefan Vodă – frontiera cu Ucraina și R31 R30-Tudora-Palanca-frontieră cu Ucraina. La ora actuală, în legătură cu condițiile meteo dificile, circulația este închisă parțial pentru deszăpezirea următoarelor drumuri publice naționale: – R36 Basarabeasca – Ceadîr-Lunga – R29; – G111 G110 – Fîrlădenii Noi – Ursoaia – R26; – G115 R30 – Răscăieți – Hlinaia – R27; – G116 R30 – Ștefan Vodă – Alava – Săiți – G117; – G118 G110 – Căinari – Sălcuța – R26; – G119 G118 – Coșcalia – Plop – Baccealia – R30; – G120 R26–Ucrainca”, indică ASD.

Unitățile teritoriale a SA „Drumuri” continuă intervențiile pentru restabilirea circulației și evacuarea autovehiculelor aflate în dificultate, antrenând în procesul tehnologic tehnică grea suplimentară. Drumarii, salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și colaboratorii Inspectoratului General de Poliție din teritoriu desfășoară lucrări comune pentru restabilirea accesibilității rutiere pe toate traseele naționale din țară.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să nu pornească la drum fără strictă necesitate și să se informeze despre situația rutieră a traseului ce urmează a fi tranzitat, conformându-se prevederilor Regulamentului circulației rutiere în vigoare referitor la echiparea autovehiculului cu pneuri corespunzătoare sezonului de iarnă și adaptarea permanentă a vitezei la condițiile de circulație curente. Participanții la trafic pot solicita intervenția drumarilor în caz de blocaj pe traseele naționale la numerele active în regim non-stop: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Astăzi, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a ridicat Codurile Portocaliu și Galben de condiții meteo complicate. În următoarele 24 de ore, în țară se așteaptă până la 10 grade ger, noaptea, iar mâine ziua termometrele vor indica până la plus 5 grade, fără precipitații, cu cer variabil, parțial senin și însorit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău