Pe final de mandat, Donald Trump se gândește la moștenirea pe care o lasă în urmă: vrea ca un aeroport să-i poarte numele

  • 30 Decembrie 2020 21:00
Pe final de mandat, Donald Trump se gândește la moștenirea pe care o lasă în urmă: vrea ca un aeroport să-i poarte numele

Președintele american în exercițiu Donald Trump își dorește, pe final de mandat, ca Aeroportul Internațional Palm Beach din Florida să fie redenumit „Trump International Airport” și le-a cerut consilierilor săi să se intereseze în privința documentației necesare pentru un astfel de demers, informează Business Insider, citat de Digi24.ro.

Casa Albă a refuzat să comenteze acest subiect.

„Nu comentăm conversațiile private”, a declarat Judd Deere, adjunctul purtătorului de cuvânt al administrației americane.

Donald Trump și-a întrebat consilierii și apropiații asupra procedurii de schimbare a numelui unui aeroport, după ce vicepreședintele filialei Partidului Republican din statul Florida, Christian Ziegler, a sugerat ca aeroportul Palm Beach din Florida să fie rebotezat Trump International Airport.

Conform unor surse citate de publicația Daily Beast, Trump s-a interesat încă din 2018 asupra posibilității ca un aeroport să îi poarte, în cinstea sa, numele.

Acum, pe final de mandat, această idee pare să prindă tot mai mult contur, în condițiile în care Donald Trump se gândește deja la moștenirea politică pe care o lasă în urma sa.

Ziegler a sugerat aeroportul Palm Beach, unde Trump a aterizat de mai multe ori cu US Air Force One în cei patru ani de mandat prezidențial, în condițiile în care președintele american, mare fan al golfului, și-a petrecut aici multe dintre sejururile și vacanțele sale.

De asemenea, alți membri ai familiei Trump, inclusiv fiica sa, Ivanka, își propun să se mute în Florida, conform presei americane.

Rebotezarea aeroporturilor americane după numele unor președinți americani nu este o practică nouă în SUA: există astfel Ronald Reagan Washington National Airport din Virgina sau deja celebrul aeroport John F. Kennedy din New York.

De asemenea, aeroportul din Little Rock, Arkansas a fost recent redenumit Aeroportul Național Bill și Hillary Clinton.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău