Pe final de mandat, ambasadorul Japoniei a fost decorat cu „Ordinul de Onoare”

  • 21 Ianuarie 2020 09:10
Pe final de mandat, ambasadorul Japoniei a fost decorat cu  „Ordinul de Onoare”

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii a fost decorat, pe final de mandat, cu „Ordinul de Onoare” de către președintele Igor Dodon. Potrivit șefului statului, datorită activității ambasadorului, Japonia a devenit al treilea cel mai mare partener de asistență, după UE și SUA, transmite IPN cu referire la un o postare a președintelui pe Facebook.

Șeful statului mai spune că, datorită activității ambasadorului Japoniei, au fost implementate peste 20 de proiecte importante în domenii precum: agricultura, educație, sănătate sau mediul de afaceri. A fost acordată asistență în dotarea Bibliotecii Naționale, modernizarea infrastructurii stațiilor de pompieri, modernizarea spitalelor din localitățile rurale, crearea locurilor de muncă.

„Am salutat amplificarea relațiilor moldo-nipone în ultimii ani în toate domeniile de interes comun și am mulțumit diplomatului pentru atitudinea și responsabilitatea de care a dat dovadă pe parcursul îndeplinirii misiunii sale”, a declarat șeful statului.

El a mai spus că pledează pentru atragerea investițiilor nipone în economia Moldovei și și-a exprimat încrederea că odată cu numirea noului ambasador dinamica pozitivă a relațiilor de colaborare va continua.

Masanobu Yoshii este primul ambasador care reprezintă Japonia în Republica Moldova. El se află în funcție din luna august 2016. Este un bun cunoscător de limbă română. Anterior, Japonia avea un ambasador comun pentru Ucraina și Republica Moldova, cu reședința la Kiev.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău