Pe drumuri se circulă cu dificultate din cauza ninsorilor care au căzut în ultimele două zile. Trecerea frontierei prin punctul Leova-Bumbăta este suspendată temporar

  • 09 Ianuarie 14:14
Pe drumuri se circulă cu dificultate din cauza ninsorilor care au căzut în ultimele două zile. Trecerea frontierei prin punctul Leova-Bumbăta este suspendată temporar

Pe drumuri se circulă cu dificultate din cauza ninsorilor care au căzut în ultimele două zile. În ultimele 24 de ore Serviciul unic național pentru apeluri 112 a gestionat peste 6 mii de apeluri. Pe parcursul zilei de luni și în noaptea spre marți, salvatorii au intervenit în circa 40 de misiuni de deblocare a unităților de transport împotmolite în nămeți, transmite Radio Chișinău.

Purtătoarea de cuvânt al IGSU, Liliana Pușcașu, a precizat pentru Radio Chișinău că serviciile  de curățare a drumurilor, cu peste o mie de unități de tehnică, sunt implicate pentru redresarea situației pe drumurile naționale și regionale, în urma precipitațiilor abundente. Totodată, ea a comunicat că punctele de trecere a frontierei de stat activează în regim normal, cu excepția punctului de frontieră Leova-Bumbăta, care a suspendat temporar activitatea din cauză că drumul de acces este blocat.

 „La acest moment au loc lucrări de curățare și presărare a materialului antiderapant pe toate traseele naționale, regionale și locale. IGSU a întreprins 38 de misiuni pentru deblocarea mijloacelor de transport, 7 dintre ele fiind la deblocarea ambulanțelor din raioanele Drochia, Hâncești, Chișinău, Leova și Strășeni. Punctele de trecere a frontierei  de stat activează în regim normal, cu excepția punctului de frontieră Leova-Bumbăta, care are suspendată temporar activitatea din cauză că drumul de acces spre PTF este blocat din cauza condițiilor meteo nefavorabile. La punctele de trecere a frontierei Leușeni - Albița, Cahul - Oancea, autoritățile statului vecin redirecționează deplasarea camioanelor pe direcția de intrare în România, din cauza condițiilor meteo nefavorabile”, a declarat Liliana Pușcașu.

În Chișinău, circulația transportului public a fost reluată, însă astăzi și mâine troleibuzele și autobuzele vor circula conform orarelor de weekend, cu unele ajustări, a informat în cadrul ședinței Primăriei directorul general al Regiei Transport, Dorin Ciornîi:  

„223 de unități astăzi activează și asigură transportarea pasagerilor. Avem 4 unități de tehnică de deszăpezire, 4 echipe de intervenție a serviciilor de rețele electrice, 3 camioane de tractare și tot efectivul personalului liniar. La moment circulația este mai dificilă pe o porțiune în orașul Durlești, în rest se circulă în condiții de iarnă și drumurile sunt practicabile”, a explicat Dorin Ciornii.  

Autoritățile locale au comunicat că au asigurat accesele către instituțiile sociale, spitale, grădinițe, școli și la stațiile de troleibuze. Șeful adjunct al Direcției Generale Locativ Comunală, Ghenadie Dubița:

„În total, avem în acest moment implicate peste 50 de utilaje. S-a asigurat și accesul la stațiile de așteptare a transportului public, s-a intervenit la trotuare și la trecerile de pietoni. Volumul de lucru pe care îl avem de făcut este destul de mare, pentru că avem peste 452 de stații de așteptare a transportului public. Ceea ce nu s-a reușit pe parcursul nopții, colegii muncesc și la momentul actual”, a punctat  Ghenadie Dubița

Până mâine se menține avertizarea meteorologică cod galben. Astăzi vor mai cădea ninsori slabe, iar pe parcursul nopții, temperaturile minime vor coborî până la -10, -15°C.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău