Pe 31 iulie expiră termenul de plată a taxei pentru salubrizare în municipiul Chișinău

  • 09 Iunie 2023 18:06
Pe 31 iulie expiră termenul de plată a taxei pentru salubrizare în municipiul Chișinău

Locuitorii municipiului Chișinău trebuie să achite taxa pentru salubrizare pe anul trecut până pe data de 31 iulie. Taxa este de 10 lei lunar pentru fiecare persoană înscrisă la adresa declarată ca domiciliu, transmite IPN.

Calculul a fost efectuat de către Direcția de colectare a impozitelor și taxelor locale conform informațiilor furnizate de către Agenția Servicii Publice, din Registrul de Stat al Populației, la situația din 31 decembrie 2022.

Astfel, pe numele fiecărei persoane care este înscrisă la o adresă de domiciliu în municipiul Chișinău a fost calculată taxa pentru salubrizare și aceasta va primi la fel până la 15 iunie un Aviz de plată pentru taxa de salubrizare. În municipiul Chișinău asemenea avize de plată vor primi 405 mii de persoane.

De scutirea de taxă beneficiază persoanele de vârstă pensionară, copiii cu vârsta de până la 18 ani, persoanele cu dizabilități din copilărie, persoanele cu dizabilități severe și accentuate (gradul I și II). De asemenea, participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, participanții la acțiunile de luptă din Afganistan, participanții la lichidarea consecințelor avariei de la CAE Cernobâl dacă dețin grad de dizabilitate mediu (gr. III).

Taxa pentru salubrizare poate fi achitată prin intermediul oficiilor poștale și băncilor comerciale sau altor prestatori de servicii de plată: SGPE, disponibil pe pagina www.mpay.gov.md, cu selectarea serviciului ,,Obligații fiscale (SCITL)”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău