Pe 1 și 2 mai în localitățile din Republica Moldova este marcat Paștele Blajinilor. Peste 500 de carabinieri alături de reprezentanții poliției vor asigura ordinea pe teritoriul și în preajma cimitirelor

  • 01 Mai 2022 09:41
Pe 1 și 2 mai în localitățile din Republica Moldova este marcat Paștele Blajinilor. Peste 500 de carabinieri alături de  reprezentanții poliției vor asigura ordinea pe teritoriul și în preajma cimitirelor

În localitățile din Republica Moldova, duminică și luni, este marcat Paștele Blajinilor. După liturghia de dimineață, rudele celor decedați se reunesc la cimitire, unde se oficiază slujbe pentru pomenirea morților și se împart pomeni – ouă roșii și cozonac. Potrivit IPN, peste 600 de salvatori și pompieri vor fi gata să intervină la stingerea incendiilor și lichidarea consecințelor situațiilor excepționale în perioada 30 aprilie - 2 mai. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI vor fi de gardă lângă lăcașele sfinte și cimitirele din țară.

În ajunul Paștilor Blajinilor, pompierii au atenționat cetățenii să respecte regulile antiincendiare. Să nu utilizeze focul deschis la igienizarea gospodăriilor, terenurilor, dar și la nimicirea gunoiului menajer. Să nu aprindă vegetația uscată și să mânuiască cu grijă lumânările și candelele aprinse. Oamenii sunt îndemnați să nu aducă la cimitire, pe mormintele apropiaților, coroane și flori artificiale. Acestea se pot aprinde, iar focarele se pot răspândi rapid.

De Paștile Blajinilor, la datorie vor fi prezenți și peste 500 de carabinieri, alături de reprezentanții poliției, care desfășoară activități de menținere a ordinii și siguranței publice pe teritoriul și în preajma cimitirelor.

Circulația transportului pe strada Doina din Chișinău, cu excepția transportului public, este restricționată. La necesitate poate fi oprită circulația și pe strada Socoleni, pe segmentul de drum cuprins între străzile Ceucari și Doina. Mai mulți agenți de patrulare sunt prezenți și pe traseele din țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău