PDM va veni cu un candidat la funcția de PREMIER

  • 27 Noiembrie 2015 14:30
PDM va veni cu un candidat la funcția de PREMIER

Partidul Democrat este gata să-și asume guvernarea, iar în două săptămâni va veni cu un candidat la funcția de premier, a anunțat vineri, 27 noiembrie, după consultările cu șeful statului, liderul formațiunii Marian Lupu.

Pe de altă parte, PLDM susține în continuare că nu intenționează, cel puțin deocamdată, să participe la negocieri.

Nicolae Timofti a avut vineri, 27 noiembrie, a doua rundă de consultări cu deputații Partidului Democrat, Partidului Liberal și Partidului Liberal Democrat. Socialiștii și comuniștii au refuzat să participe la discuții. Democrații au declarat după consultări că acum nu  ar fi oportună propunerea unei candidaturi la funcția de premier, dar și-au asumat angajamentul că vor face acest lucru în decurs de două săptămâni. În plus, liderul formațiunii Marian Lupu a declarat că Partidul Democrat este gata să preia responsabilitatea pentru actul guvernării.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a reiterat că formațiunea sa va participa doar la formarea unui Guvern alături de formațiunile proeuropene și a chemat liberal-democrații la negocieri, susținând că acum există mai multe șanse ca acest lucru să se întâmple.

Pe de altă parte liberal-democrații susțin că PD nu a oferit un răspuns la propunerea PLDM de a scoate de sub influența politică toate instituțiile statului. Vicepreședintele PLDM, Vadim Pistrimciuc, a declarat după consultări că formațiunea sa încă nu este dispusă să participe la negocieri, iar chestiunea respectivă va mai fi discutată la începutul săptămânii viitoare la o reuniune de partid.

La 29 octombrie, deputații socialiști și cei comuniști, cărora li s-a alăturat și cei din Partidul Democrat au demis Guvernul Streleț, după arestarea  lui Vlad Filat, șeful de partid al lui Valeriu Streleț, care este acuzat de luare de mită și trafic de influență.

Partidul Democrat care făcea parte din alianța majoritară, a lansat în scurt timp consultări pentru crearea unei noi coaliții, dar acestea au eșuat, în condițiile în care PLDM a refuzat să participe la discuții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău