PDM va contesta abrogarea legii ce autoriza vânzarea Stadionului Republican către SUA

  • 07 Decembrie 2020 14:24
PDM va contesta abrogarea legii ce autoriza vânzarea Stadionului Republican către SUA

Partidul Democrat va sesiza Curtea Constituțională cu privire la proiectul de abrogare a legislației care autoriza vânzarea terenului fostului Stadion Republican către Statele Unite ale Americii pentru construirea unui nou complex al Ambasadei. Este vorba despre inițiativa Partidului Socialiștilor, votată pe 3 decembrie, împreună cu deputații din Platforma „Pentru Moldova”, care include și deputații Partidului Șor, transmite IPN.

„Atunci când cedezi un stadion unui hoț de miliarde, lucrurile nu merg pe calea corectă, Cineva îți fură casa și îți propune să-ți facă în curte un tobogan”, a declarat secretarul general al PDM, Alexandru Jizdan, într-un briefing de presă.

Democrații consideră anormală viteza cu care s-au votat în Parlament legi care dezbină societatea, și anume cea cu privire la statul UTA Găgăuzia, funcționarea limbilor, dar și proiectul legii bugetului, politica bugetar-fiscală.

Alexandru Jizdan, ex-ministru de interne, a menționat că eșuarea tentativei de audiere în legislativ a actualului ministru, Pavel Voicu, demonstrează o dată în plus că în Parlament există o majoritate PSRM-Șor. Deputatul a spus că procesele care au loc acum în Republica Moldova sunt foarte periculoase. „În loc să lupte împotriva criminalității organizate, unii lideri politici conferă ordine unor criminali, alții sunt absolviți de răspundere penală. Politicul din țara noastră s-a așezat la masă cu reprezentanții criminalității organizate, iar când astfel de fenomene au loc, statul devine mafiot”, a declarat Alexandru Jizdan.

Abrogarea legislației care autoriza vânzarea terenului fostului Stadion Republican către Statele Unite ale Americii a fost votată de deputații PSRM, cei din Platforma „Pentru Moldova”, care include și deputații Partidului Șor, pe 3 decembrie. Parlamentarii din opoziție au blocat tribuna parlamentară, ajungându-se la altercații verbale și chiar la îmbrânceli. Hotărârea a fost criticată de Ambasada SUA la Chișinău, dar și de deputații din opoziție. PAS de asemenea a sesizat Curtea Constituțională.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău