PDM: Susținem instituirea unui lockdown cu închiderea magazinelor, piețelor, implicarea armatei și poliției

  • 14 Martie 2021 14:28
PDM: Susținem instituirea unui lockdown cu închiderea magazinelor, piețelor, implicarea armatei și poliției

Partidul Democrat din Republica Moldova susține ideea instituirii unui lockdown, discutată ieri, 13 martie, la ședința Consiliului Suprem de Securitate, în Republica Moldova.

Într-o adresare video pe pagina sa de Facebook, cu genericul ”Sfârșit de săptămână: 8-14 martie”, liderul PD, Pavel Filip, susține că în cadrul ședinței a venit cu un plan concret în acest sens. Totodată, liderul democraților susține că un lockdown este ”vital”, chiar și în condițiile în care acest lucru ar însemna măsuri drastice – închiderea piețelor, magazinelor, piețelor, implicarea armatei și poliției.

Totodatp Pavel Filip a specificat necesitate existenței unei strategii foarte clare cu privire la vaccinare, dar și pentru ajutorarea persoanelor care au rămas fără venituri în această perioadă.

Am propus un plan pentru o perioadă scurtă care prevede: instituirea unui lockdown, cu restricții și reguli foarte clare – izolare la domiciliu, închiderea magazinelor, piețelor, implicarea poliției și Armatei pentru respectarea restricțiilor. Instituirea unui moratoriu la alte cheltuieli decât pensii și salarii.

Este necesar ca oamenii să știe când le va ajunge rândul să se vaccineze.

E nevoie și de un program de elaborare a voluntarilor – avem nevoie de șoferi pe ambulanță, sanitari care poate ar dori să-și ofere serviciile. Ajutorarea persoanelor care au rămas fără venituri în această perioadă și a mediului de afaceri”, declară Pavel Filip.

Totodată, Filip menționează că până când nu vom avea învestit un Guvern cu competențe depline, va trebui să asistăm la războiul dintre PAS și PSRM.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău