PDM și PSRM susțin că vor vota Legea ONG-urilor, însă „cu modificările de rigoare”

  • 06 Iunie 2020 09:08
PDM și PSRM susțin că vor vota Legea ONG-urilor, însă „cu modificările de rigoare”

Deputații Partidului Democrat și cei din Partidul Socialiștilor dau asigurări că sunt gata să aprobe în lectură finală proiectul de lege privind ONG-urile. Însă, „cu modificările de rigoare, astfel încât orice riscuri de corupție sau finanțare netransparentă să fie excluse”, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al PDM.

În comunicatul democraților se menționează că Guvernul are în continuare susținerea majorității parlamentare și a președintelui țării, inclusiv pentru îndeplinirea tuturor condițiilor Uniunii Europene pentru tranșa a doua din asistența macro-financiară. În cadrul ședinței coaliției de guvernare, la care a participat întreg cabinetul de miniștri și președintele țării au fost discutate progresele înregistrate în îndeplinirea angajamentelor necesare pentru obținerea tranșei a doua.

Potrivit PDM, majoritatea parlamentară va acorda suport Guvernului pentru aprobarea, în termenele stabilite, a tuturor proiectelor necesare. Proiectul privind cetățenia prin investiții urmează a fi anulat, iar Consiliul Coordonator al Audiovizualului și Consiliul Concurenței urmează să fie auditate.

În comunicat se mai spune că deputații din majoritatea parlamentară și membrii Guvernului au menționat importanța resurselor financiare, mai ales în contextul crizei provocate de coronavirus, inclusiv a tranșei a doua în valoare de 30 milioane de euro din partea UE. Totodată, premierul Ion Chicu a dat asigurări că, în ciuda crizei legate de COVID-19, situația financiar-bugetară se îmbunătățește treptat, după ce în ultimele luni încasările la buget scăzuseră.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău