PDM și PSRM, lideri după numărul candidaților deja înregistrați în circumscripțiile uninominale la alegerile parlamentare

  • 06 Ianuarie 2019 13:17
PDM și PSRM, lideri după numărul candidaților deja înregistrați în circumscripțiile uninominale la alegerile parlamentare

Democrații și socialiștii au cei mai mulți candidați la funcția de deputat înregistrați în circumscripțiile uninominale la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Potrivit datelor disponibile pe pagina de internet a Comisiei Electorale Centrale, din cei 83 de candidați înregistrați până în prezent, aproape jumătate sunt din partea Partidului Democrat – 40 la număr, iar 34  reprezintă Partidul Socialiștilor. Și Partidul Șor se poate lăuda cu 8 candidați înregistrați în timp ce Blocul ACUM al opoziției de dreapta n-are nici un reprezentant înscris oficial în cursa electorală.

Printre cei înregistrați, se numără fruntașii PDM, liderul formațiunii Vlad Plahotniuc (circumscripția nr. 17, Nisporeni) și premierul Pavel Filip (nr.20, Strășeni), miniștrii Monica Babuc (nr. 22, Ialoveni), Nicolae Ciubuc (15. Călărași), Alexandru Jizdan (34. Anenii Noi). S-au înregistrat deja în calitate de candidați și deputații Dumitru Diacov (40, Cimișlia), Constantin Țuțu (33, Chișinău), Nae Simion Pleșca (30, Chișinău) sau Victor Mîndru (25, Chișinău).

Surprinde, oarecum, faptul că ministrul economiei Chiril Gaburici, care candidează în circumscripția 31, Chișinău, nu a fost încă înregistrat, spre deosebire de contracandidații săi de la PSRM și Partidul Șor, Grigore Novac și Iurii Kuznețov, respectiv. Și alți deputați socialiști sunt deja oficial înregistrați, precum Zinaida Greceanîi (nr.1, Briceni) sau Vlad Bătrîncea  (28, Chișinău) și Adrian Lebedinschi (29, Chișinău).

Printre membrii Partidului Șor înregistrați în calitate de candidați figurează Marina Tauber (19, Ivancea) și Reghina Apostolova (28, Chișinău), nu și liderul formațiunii Ilan Șor care candidează în circumscripția nr. 18, Orhei, cel puțin conform datelor prezentate pe site-ul CEC. 

Amintim că la consiliile electorale de circumscripție au fost depuse 387 de cereri în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de deputat în circumscripțiile uninominale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău