PDM și PAS au oferit detalii despre cum vor participa la alegerile parlamentare din 2019

  • 30 Octombrie 2018 11:37
PDM și PAS au oferit detalii despre cum vor participa la alegerile parlamentare din 2019

Partidul Democrat va participa de unul singur în alegerile parlamentare și toți candidații care se vor regăsi pe lista formațiunii și candidații în circumscripțiile uninominale vor fi membri de partid. Partidul Acțiune și Solidaritate va participa la scrutin într-un bloc cu Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, iar pretendenții vor trece câteva filtre pentru a putea candida. Anunțurile au fost făcute de reprezentanți ai PDM și PAS în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

Deputatul PDM, Eugen Nichiforciuc, spune că vor fi selectați cei mai buni reprezentanți ai PDM pentru circumscripțiile uninominale, persoane care se bucură de cea mai mare încredere în rândul populației, potrivit sondajelor interne ale formațiunii. „Pot declara cu certitudine că cei mai demni candidați vor fi din partea PDM”, a afirmat Eugen Nichiforciuc.

Președintele organizației municipale Chișinău a Partidului Acțiune și Solidaritate, Vladimir Bolea, a spus că vor fi aplicate filtre de integritate și meritocrație, stabilite de Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr. Fiecare pretendent va fi analizat prin perspectiva activității pe care o desfășoară, a moralității. „Meritocrația înseamnă în ce măsură te-ai implicat în lupta politică, cât de activ ai fost în partid, ce funcție ocupi”, a spus Vladimir Bolea.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău