PDM se pregătește pentru acțiuni publice, planificate în centrul Chișinăului

  • 04 Iunie 2019 12:55
PDM se pregătește pentru acțiuni publice, planificate în centrul Chișinăului

Partidul Democrat se pregătește, între timp, pentru acțiunile publice, planificate în centrul Chișinăului, începând de mâine și până duminică.

Potrivit unei dispoziții semnate la 3 iunie de viceprimarul Nistor Grozavu, este vorba despre desfășurarea unei întruniri social-politice a democraților, care ar urma să aibă loc în perioada 5 – 9 iunie în scuarul Parlamentului și în spațiul din fața Președinției.

PDM urmează să încheie contracte cu întreprinderile municipale, iar bună desfășurare a manifestației va fi asigurată de Inspectoratul General al Poliției, conform dispoziției.

Atât purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, cât și vicepreședintele formațiunii, Vladimir Cebotari au evitat să ofere detalii despre scopul acestui eveniment.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, consideră, că manifestațiile PDM ar avea legătură cu negocierile în vederea formării unei coaliții cu PSRM. În opinia analistului Veaceslav Berbeca, acțiunile pregătite de democrați ar fi o tentativă de a împiedica eventuale proteste ale opoziției față de o coaliție PDM-PSRM.

Amintim că săptămâna trecută PDM a invitat socialiștii la dialog în vederea creării unei coaliții. O decizie privind formarea unei majorități ar trebui luată până pe 9 iunie, în caz contrar Parlamentul riscă să fie dizolvat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău