PDM renunță la coaliție majoritară

  • 24 Noiembrie 2015 13:57
PDM renunță la coaliție majoritară

Partidul Democrat va iniția consultări și negocieri cu toți deputații și grupurile parlamentare în vederea formării unui guvern pro-european și pro-reforme, fără a fi formată o coaliție majoritară, a anunțat liderul formațiunii Marian Lupu, după o ședință a Biroului politic al formațiunii sale.El a precizat că în condițiile actuale nu poate fi formată nicio coaliție…

Partidul Democrat va iniția consultări și negocieri cu toți deputații și grupurile parlamentare în vederea formării unui guvern pro-european și pro-reforme, fără a fi formată o coaliție majoritară, a anunțat liderul formațiunii Marian Lupu, după o ședință a Biroului politic al formațiunii sale.

El a precizat că în condițiile actuale nu poate fi formată nicio coaliție de centru- dreapta, nici una de stânga, astfel încât soluția identificată de PD este crearea unei majorități parlamentare care să sprijine un guvern apolitic, fără existența unei coaliții majoritare la nivel parlamentar. Marian Lupu a făcut trimitere la  guvernul Cioloș în România.

Potrivit lui Marian Lupu, discuțiile cu toate partidele parlamentare și deputații neafiliați vor începe chiar astăzi.

Amintim că guvernul condus de Valeriu Streleț a fost demis la 29 octombrie inclusiv cu voturile deputaților Partidului Democrat. PLDM a refuzat să mai participe la negocieri. PD a încercat să formeze o coaliție cu PL și deputații grupului Leancă, dar acesteia nu-i ajung voturi pentru a forma o majoritate. Totodată, PL și grupul Leancă nu acceptă participarea comuniștilor la viitoarea coaliție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău