PDM reclamă abuzuri din partea actualei puteri

  • 05 August 2019 12:57
PDM reclamă abuzuri din partea actualei puteri

Partidul Democrat se declară principala formațiune de opoziție parlamentară și reclamă abuzuri din partea actualei puteri în fața partenerilor externi.

PDM a făcut public un apel adresat instituțiilor europene și mai multor misiuni diplomatice în care își exprimă îngrijorarea în legătură cu ”multiplele derapaje antidemocratice și abuzuri ale actualei puteri, instaurate în Republica Moldova”. Formațiunea acuză de presiuni asupra Procuraturii Generale, pentru inițierea unui dosar pentru uzurparea puterii în stat.

De asemenea, reclamă tentative de fabricare a dosarelor penale liderilor PDM, persecutarea membrilor formațiunii cu scopul de a-i atrage în cadrul partidelor de guvernare, imixtiune în justiției și partajarea politică a instituțiilor statului, între care – Serviciul de Informare și Securitate, Centrul Național Anticorupție, Procuratura Generală, Serviciul Pază și Protecție de Stat, Comisia Electorală Centrală.

Astfel, PDM face apel către partenerii externi și organizațiile internaționale să intervină ferm pentru a stopa toate aceste abuzuri și presiuni ale guvernării, după cum se arată în documentul publicat pe pagina oficială a formațiunii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău