PDM neagă acuzațiile aduse de Blocul ACUM precum că procesul electoral este fraudat

  • 24 Februarie 2019 17:55
PDM neagă acuzațiile aduse de Blocul ACUM precum că procesul electoral este fraudat

Partidul Democrat neagă acuzațiile lansate mai devreme de liderii Blocului electoral ACUM și susține că anume reprezentanții acestui concurent electoral ar fi comis mai multe încălcări și fraude ale procesului electoral.

Într-un briefing organizat la sediul PDM, șeful staff-ului electoral al formațiunii, Vladimir Cebotari, l-a acuzat pe Andrei Năstase că ar fi încălcat legea, făcând agitație electorală în secția de votare, iar la o secție din străinătate ar fi oferiți bani pentru votul în favoarea Maiei Sandu.

Totuși, PDM consideră că încălcările înregistrate în ziua votului „nu pun sub nici un risc și nu influențează rezultatele alegerilor”.

Blocul electoral ACUM susține că procesul electoral în Republica Moldova este fraudat.

Liderii blocului, Andrei Năstase și Maia Sandu, acuză partidul de guvernare și pe alți concurenți că ar corupe alegătorii. Ei au făcut apel către partenerii externi, în special UE, România și SUA, să evalueze și să se pronunțe cu privire la situația alegerilor din R. Moldova.

Cei doi lideri ai opoziției pro-europene au spus că nu vor recunoaște valabilitatea rezultatelor alegerilor din cele două circumscripții deschise pentru cetățenii din regiunea transnistreană. Ei susțin că acolo cetățenii ar fi aduși la vot în mod organizat și că li s-ar propune bani contra voturilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău