PDM ar putea părăsi AIE

  • 13 Februarie 2013 12:27
PDM ar putea părăsi AIE

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, președinte al Parlamentului, a avertizat, miercuri, 13 februarie, că orice vot împotriva formațiunii sale va însemna automat destrămarea Alianței pentru Integrare Europeană.

Marian Lupu a subliniat că, în prezent, se înregistrează acțiuni care tensionează societatea, dar și relațiile din cadrul coaliției majoritare. 
  
Marian Lupu a declarat că a încercat timp de câteva zile să convoace liderii Alianței pentru Integrare Europeană în ședință, fără a reuși însă. El a lăsat să se înțeleagă că Partidul Liberal Democrat al premierului Vlad Filat ar pregăti terenul pentru un vot comun cu Partidul Comuniștilor în Parlament, ceea ce va duce la destrămarea Alianței pentru Integrare Europeană.
 
Marian Lupu a mai spus că în mai multe domenii reformele decurg prea încet, ceea ce ar pune în pericol semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană. Marian Lupu s-a referit în particular la domeniul justiției, Ministerul de interne, administrarea fisclă și vamală, domenii gestionate de persoane delegate de PLDM.
  
El a subliniat că în acest an Legislativul va efectua un control parlamentar al modului în care sunt aplicate reformele proeuropene.
  
Amintim că Marian Lupu a acuzat, acum câteva săptămâni, PLDM că ar intenționa să formeze o alianță cu PCRM, fapt ce ar declanșa o nouă criză politică și ar provoca alegeri anticipate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău