PDM a venit cu o reacție după ce ex-premierul Ion Sturza a declarat că formațiunea ar trebui să fie scoasă în afara legii

  • 30 Iulie 2019 08:02
PDM a venit cu o reacție după ce ex-premierul Ion Sturza a declarat că formațiunea ar trebui să fie scoasă în afara legii

„Toate speculațiile lansate în spațiul public, potrivit cărora Partidul Democrat ar putea fi scos în afara legii, au drept scop discreditarea formațiunii și de a pune presiune pe aleșii locali să părăsească rândurile PDM”, menționează formațiunea politică.

Într-un comunicat de presă se precizează că Partidul Democrat din Moldova, înființat în anul 1997, își continuă și își va continua activitatea în mod legal, transmite IPN.

Potrivit PDM, „aceste speculații au fost lansate pentru a-i descuraja pe potențialii candidați din partea Partidului Democrat la alegerile locale, care urmează să aibă în loc în data de 20 octombrie”.

„Pe această cale, facem apel către oponenții politici să renunțe la acest gen de atacuri murdare. Totodată, atragem atenția comunității diplomatice asupra derapajelor antidemocratice ale unor reprezentanți ai guvernării, care lovesc în pluralismul de opinii și cel politic din Republica Moldova, lovind astfel în democrația statului nostru”, se spune în comunicatul PDM.

Partidul Democrat mai menționează că „este principala formațiune de opoziție din țară, pentru care și-a dat votul fiecare al patrulea alegător la ultimul scrutin parlamentar”. „Vom continua să atragem atenția asupra tuturor ilegalităților, depășirilor de atribuție, asupra cazurilor de imixtiune în justiție și de încălcare a separației puterilor în stat, asupra cazurilor de subordonare politică crasă a instituțiilor independente, precum s-a făcut deja în cazul CEC și al CNA și vom cere în continuare să fie luate și implementate măsuri concrete pentru bunăstarea cetățenilor”, se mai menționează în comunicat.

Ex-premierul Ion Sturza, unul dintre fondatorii Partidului Democrat din Moldova, este de părere că PDM trebuie să dispară. Fostul premier a declarat, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8, că la Congresul extraordinar care este anunțat pentru data de 7 septembrie formațiunea trebuie să fie dizolvată. „După ceea ce s-a întâmplat cu acest partid, această grupare care a acumulat atâta ură în societatea noastră trebuie să dispară din societatea noastră”, a afirmat Ion Sturza.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău