PDM a oferit detalii despre decizia de a susține un candidat comun al partidelor proeuropene la alegerile noi din Chișinău.

  • 07 Martie 2018 07:30
PDM a oferit detalii despre decizia de a susține un candidat comun al partidelor proeuropene la alegerile noi din Chișinău.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, a afirmat că decizia de a susține un candidat al forțelor pro-europene la scrutinul anticipat local nu a fost luată după ce Andrei Năstase a fost anunțat drept candidat al PPDA la aceste alegeri.

Vitalie Gamurari susține că în acțiunea PDM nu este vorba despre lipsa unui candidat, iar acest pretendent pe care îl va susține nu va fi propus de democrați. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi, susține că decizia anunțată de PDM nu este altceva decât o farsă. „O farsă pe care am mai văzut-o, deci nu este măcar originală. Partidul Democrat nu are niciun candidat bun și nu are nicio strategie originală, ei repetă ceea ce au făcut la alegerile prezidențiale: au întins mâna, au încercat să îmbrățișeze candidatul pro-european astfel sfâșiindu-l în îmbrățișarea aceasta toxică”, a spus Mihai Popșoi. Potrivit lui, același lucru se încearcă să se facă și în cazul alegerilor anticipate municipale și nu încape îndoială că această strategie este folosită pentru a avantaja candidatul socialiștilor așa cum s-a întâmplat în alegerile prezidențiale.

Secretarul general al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Chiril Moțpan, consideră că PDM s-a obișnuit să-și impună agenda, iar PPDA, prin anunțarea lui Andrei Năstase drept candidat la alegerile anticipate locale, i-a dat peste cap planurile. „Platforma Demnitate și Adevăr are propria agendă, propriul program, avem un acord de colaborare cu PAS care este un partid emergent și cu care avem o relație foarte bună”, spune Chiril Moțpan.

Partidul Democrat a anunțat marți, 6 martie, că nu va avea un candidat la alegerile anticipate pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, dar este gata să susțină un candidat unic al partidelor proeuropene și de dreapta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău