PD va vota noua Lege a ONG-urilor. Igor Dodon declara că aceasta ar însemna încălcarea acordului de coaliție cu PSRM

  • 04 Iunie 2020 09:27
PD va vota noua Lege a ONG-urilor. Igor Dodon declara că aceasta ar însemna încălcarea acordului de coaliție cu PSRM

Deputații din cadrul fracțiunii Partidului Democrat vor vota în lectură finală proiectul Legii ONG-urilor.

„La insistența Partidului Democrat, la Biroul Permanent am introdus chiar în ordinea de zi pentru 2 săptămâni examinarea în lectura a 2-a a Legii cu privire la organizațiile neguvernamentale. Noi vom vota această lege”, a declarat Pavel Filip, într-un interviu pentru Unimedia.info.

„Săptămâna trecută a avut loc ședința Comisiei Juridice (n.r. a Parlamentului), au fost examinate toate amendamentele care au venit în comisie, este avizul acesteia. Așadar, în plenul Parlamentului vom vota această lege”, a reiterat Filip.

Liderul PD susține că punctele din proiectul de lege cu privire la finanțarea externă, pe care le invocase președintele Igor Dodon, drept inacceptabile, nu au fost scoase din textul final al proiectului: „Nu am văzut ca aceste puncte să fi fost scoase în baza amendamentelor examinate și votate în Comisie. Din declarațiile celor de la PSRM și discuțiile pe care le-am avut, ei au spus că nu poate fi votată legea în varianta ințială, care a intrat în Parlament. Acum este lectura a 2-a și au fost foarte multe amendamente, care au fost examinate de către Comisie”.

Amintim că PSRM a anunțat că nu va vota această lege. De asemenea, Igor Dodon a declarat că dacă PD va susține acest proiect, atunci ar însemna că ar încălca acordul de coaliție și chiar dacă va fi votat în Parlament, el nu îl va promulga. 

Adoptarea acestei lege este o condiționalitate pentru obținerea celei de-a doua tranșe, de 30 milioane de euro, din asistența macrofinanciară a UE.

 


 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău